Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. 105,8

 

ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Θα ήθελα ένα σχόλιο σχετικά με τον ΟΤΕ κι αν εκτιμάτε ότι θα είναι μια διαδικασία η οποία θα ενδυναμώσει τον ΟΤΕ, θα τον ενισχύσει, θα γίνουν επενδύσεις ή όντως θα έχουμε- όπως εκτιμούν πολλοί- προβλήματα.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Αυτό που συμβαίνει αυτό τον καιρό με τις διαρροές, πριν ανακοινωθεί η οριστική έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ντόιτσε Τέλεκομ, δεν είναι καινούριο. Είναι πάρα πολύ παλιό. Στην ουσία αυτό που δεν κατόρθωσε ο κ. Μητσοτάκης το ’90-’93, το κατόρθωσε τώρα ο κ. Καραμανλής. Και βεβαίως το κατόρθωσε με δυσμενέστερες συνθήκες για την ελληνική πολιτεία και για την ελληνική οικονομία, για την ασφάλεια την ίδια της χώρας, διότι πλέον ο ΟΤΕ είναι ένας απ’ τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης, με θυγατρικές σε όλα τα Βαλκάνια που είναι η μεγαλύτερη προίκα του, υπ’ αυτή την έννοια.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Σύμφωνοι, αλλά ένας επιχειρηματίας πουλάει αυτή τη στιγμή. Σε πρώτη φάση, είναι ο κ. Βγενόπουλος.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Αυτό είναι το αίσχος της κυβέρνησης. Το αίσχος της κυβέρνησης, είναι ότι ενώ ο κ. Αλογοσκούφης και οι κυβερνώντες στη Βουλή έλεγαν ότι το κράτος πρέπει να κρατήσει 5 με 10%, όταν ο κ. Βγενόπουλος έκανε το παιχνίδι για λογαριασμό του και πιθανόν για κάποιον μέσα στην κυβέρνηση- γιατί αυτό δεν ξεκίνησε έτσι απλά- τότε έτρεξαν να κάνουν νόμο για να το σταματήσουν. Ανικανότητα απ’ τη μια πλευρά, αλλά και διαπλοκή από την άλλη.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Δηλαδή εκτιμάτε, μ’ αυτό που λέτε, ότι κάποιος από την κυβέρνηση…;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Βεβαίως. Η κυβέρνηση δούλευε. Μην ξεχνάτε ότι πριν 2-3 χρόνια, με νόμο έδωσαν στον κ. Βουρλούμη το δικαίωμα να απολύσει, να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για να δώσουν έναν ΟΤΕ σ’ αυτόν στον οποίον θα τον έδιναν και βεβαίως στην πορεία μάλωσαν, φαίνεται, μεταξύ τους τα στελέχη της ΝΔ. Η διαπλοκή, υπάρχει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Υπάρχει κάποιο στέλεχος, κατά την κρίση σας, στην κυβέρνηση το οποίο έχει τακιμιαστεί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Σαφέστατα. Μα, δεν θα ξεκινούσε ο επιχειρηματίας από μόνος του να αγοράζει τον ΟΤΕ.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Και τα ‘‘πιάνει’’;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Σαφέστατα, ήταν σε συνεννόηση κι όταν κατάλαβαν μέσα στην κυβέρνηση κάποιοι…»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Ποιος είναι αυτός;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Εγώ δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι, ποιος είναι ο ισχυρός. Οι ισχυροί, φαίνεται ότι είναι πολλοί μέσα στην κυβέρνηση.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Αυτό, το γνωρίζετε ή απλά το εικάζετε;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Όχι, εικάζεται και διαφαίνεται. Εκ των πραγμάτων, διαφαίνεται ότι συμβαίνει αυτό.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Το να λέτε ότι κάποιος χρηματίζεται και να λέτε ότι εικάζεται, είναι βαριά κατηγορία.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Όχι ότι χρηματίζεται. Δούλευαν για λογαριασμό επιχειρηματία, είναι σαφέστατο. Κάποιος μέσα στην κυβέρνηση, έκανε αυτή τη δουλειά. Ο επιχειρηματίας θα αγόραζε και θα έκανε διαπραγμάτευση με τη Ντόιτσε Τέλεκομ, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση ότι θα της δώσουν το management;»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Σύμφωνοι. Δεν πρέπει όμως να πείτε και ποιος είναι αυτός; Δεν πρέπει να αποδεικνύεται η κατηγορία;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Απ’ ό,τι φαίνεται, παλιά μέσα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπήρχαν οι ‘‘Μητσοτακικοί’’ και οι ‘‘Καραμανλικοί’’, οι οποίοι σκοτωνόντουσαν και αντέδρασαν οι ‘‘Καραμανλικοί’’- και δικαίως- το 1993 και δεν ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ. Σήμερα, δεν αντιδρούν ούτε οι ‘‘Καραμανλικοί’’. Μπορεί ο κ. Σουφλιάς να αφήνει να εννοείται ότι: ‘‘εγώ αντιστέκομαι’’ κλπ και τελικά λέει: ‘‘κι εγώ συμφωνώ’’. Αντιλαμβάνεσθε ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Το ελληνικό κράτος απεμπολεί περιουσία 2,5 δις, διότι δεν είναι μόνο ότι αυτό που ξεπούλησαν είναι 850 τουλάχιστον εκ, όπως το βγάζουν. Δηλαδή η πώληση της αξίας που έχει αυτή τη στιγμή αυτό που παίρνει η Ντόιτσε Τέλεκομ- και απ’ ό,τι φαίνεται θα το δώσουν στα 300-400- είναι τα 2,5 δις της περιουσίας, η οποία υποθηκεύεται με την ακύρωση της λειτουργίας ακόμα κι ενός μελλοντικού σχήματος.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που λέτε και είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική, αλλά τέτοια πράγματα δεν έχει πει- μέχρι στιγμής βέβαια-. Εσείς αποδεικνύετε αυτό που λέτε;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Εγώ σας έβαλα κάποια ερωτήματα και πιστεύω ότι κάθε έννομος πολίτης, θα ζητάει μία απάντηση και τα ερωτήματα είναι: Ο ΟΤΕ του 1990-’93, είναι διπλάσιος σε όγκο και δεν είναι προβληματική επιχείρηση. Έχει επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια και είναι ένας από τους ισχυρούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Κανένα κράτος της Ευρώπης, δεν πουλάει αυτό τον οργανισμό του. Η κυβέρνηση πριν από 2 χρόνια, έκανε νόμο και με λεφτά του ελληνικού λαού έδωσαν πρόωρη συνταξιοδότηση ακόμα και σε εργαζόμενους των 20 χρόνων. Στη συνέχεια ξεκινάει η διαδικασία της αγοράς των μετοχών από έναν συγκεκριμένο ιδιώτη ο οποίος έκανε τη δουλειά του και καλά έκανε, αλλά δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο αγοράς σε αυτό το ποσοστό εάν ο υπουργός μέσα στη Βουλή δεν έλεγε: ‘‘πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο μόνο το 5 με 10%’’.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Λέτε, κατά συνέπεια, ότι κάποιοι συνεργάστηκαν...»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Υπήρξε σχεδιασμός, ο οποίος δεν ευοδώθηκε το ’90-’93 και ευοδώθηκε τώρα και δεν αντιδράει κανείς τους.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Υπήρξε συγκεκριμένο πρόσωπο, λέτε, το οποίο συνεργάστηκε κάτω απ’ το τραπέζι με τον επιχειρηματία. Αυτό λέτε.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Αυτό είναι σαφέστατο.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Δεν μας λέτε ποιος είναι όμως.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν πολλές φωνές, ανεξάρτητα αν προς το τέλος έρχονται και σταματάνε να φωνάζουν και να αντιδρούν όπως ο κ. Σουφλιάς.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Αν σας καλέσει κάποιος εισαγγελέας και πει: ‘‘κ. Σηφουνάκη, μπορείτε να αποδείξετε αυτό που λέτε’’;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Θα του πω αυτά που σας είπα.»
 
ΘΑΝΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ: « Αυτά είναι ερωτήματα, δεν είναι αποδείξεις.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Όχι, είναι ερωτήματα και με οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα. Αν θέλετε, να μου αποδείξετε ότι δεν είναι έτσι.»